IMPRESSIE 2022

SmartPort Summit 2022
‘Energie voor Transitie’  

10 november 2022
Op 10 november 2022 vond de SmartPort Summit 2022 plaats. Wat was het fijn om elkaar weer live te ontmoeten en ervaringen & kennis met elkaar uit te wisselen.

Dit jaar had de Summit een ochtendprogramma waar je als deelnemers de kans kreeg om kennis op te doen over specifieke SmartPort projecten. Samen met onze host Peter Melis nam team SmartPort de deelnemers vervolgens mee in een vooruitblik op de komende jaren en we keken terug op de afgelopen 7 jaar. Derk Loorbach stipte de urgentie van collectieve actie nog eens aan: “Business as usual is het enige scenario dat onwerkelijk is.” en sprak over hoe het best met de uitdagingen én veranderingen in de Rotterdamse haven om te gaan.

Door in break-out sessies gezamenlijk de collectieve acties te formuleren voor de Rotterdamse haven op de lange termijn, wisten de deelnemers de krant van 1 januari 2050 te vullen, de Slimme Havencourant.

Neurowetenschapper Ayca Szapora sprak over hoe ons brein omgaat met verandering en gaf ons het volgende mee: “Het draait om het maken van nieuwe routines.” De dag werd afgesloten met een netwerkborrel. Om nog even na te genieten van deze dag vind je hieronder foto impressie. Voor een overzicht van alle foto’s* ga je naar deze pagina.

 

* Wil je een van deze beelden gebruiken voor publicatie? Neem dan altijd eerst even contact met ons op per mail: communicatie@smartport.nl.

 

 

 

Initiatiefnemers van SmartPort